Grekisk boktryckhistoria – Ιστορία Ελληνικής Τυπογραφίας

Gennadius biblioteket i Kolonaki har utställning om grekiska boktryckets historia, som pågår från 10 till 25 maj. Biblioteket har en stor samling av böcker ända från 1400talet, det är specimen från den samlingen som ska utställas. Dessa visas inte vanligen om man inte är forskare! Uställningen är en del av aktiviteterna för “Athens 2018 World Book Capital”.

Just den sista dagen, fredag 25 maj ska vi gå på guidad tur! Träffpunkt utanför bibliotekets grind, Souidias 61 i Kolonaki, kl. 11:40 på morgonen.
Anmälan via mejl till svenskgrekiskaklubben@gmail.com senast 20e maj.

Η Γεννάδειος βιβλιοθήκη στο Κολωνάκι έχει έκθεση για την ιστορία της Ελληνικής Τυπογραφίας, από 10 ως 25 Μαΐου. Η βιβλιοθήκη έχει μεγάλη συλλογή βιβλίων από το 14ο αιώνα και μετά, κι από αυτή τη συλλογή θα γίνουν επιλογές για την έκθεση. Υπό συνηθισμένες συνθήκες αυτά δείχνονται μόνο σε ερευνητές! Η έκθεση είναι τμήμα των δραστηριοτήτων για το “Athens World Book Capital”.

Την τελευταία μέρα της έκθεσης, Παρασκευή 25 Μαΐου, θα πάμε σε ξενάγηση στην έκθεση! Σημείο συνάντησης έξω από την καγκελόπορτα της βιβλιοθήκης, Σουηδίας 61 στο Κολωνάκι, στις 11:40 το πρωί.
Δηλώσεις συμμετοχής στο μέηλ svenskgrekiskaklubben@gmail.com το αργότερο 20 Μαΐου.