Höstens schema – Πρόγραμμα Φθινοπώρου

Inför semestern gör vi i SGK redo för höstens evenemang. Här kommer några datum du kan spara i din kalender:

  • Datumet till årets kräftskiva har fastställts till lördagen 22 september! Övrig information kommer senare, men du kan räkna med att det kommer att vara samma plats som förra året, alltså hotel Poseidon.
  • Vi kommer att anordna två juristkvällar med ämnen vi vet kan intressera många svenskgrekiska familjer. Den 2 oktober diskuterar vi arv och vad som gäller enligt lag, och den 6 november om barnomsorg samt litet om pensioner. Båda presentationerna görs på svenska av SGΚs egen Giota Noussi, som är aktiv jurist.

Πριν τις διακοπές, ετοιμάζουμε το πρόγραμμα εκδηλώσεων για το φθινόπωρο. Έχουμε ήδη κάποιες ημερομηνίες που μπορείς να βάλεις στο ημερολόγιό σου:

  • Η ημερομηνία για το φετινό πάρτι καραβίδας (kräftskiva) καθορίστηκε: Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου! Υπόλοιπες πληροφορίες θα έχουμε αργότερα, αλλά σίγουρα θα είναι στο ίδιο μέρος με άλλες χρονιές, δηλαδή το ξενοδοχείο Ποσειδών.
  • Θα διοργανώσουμε δύο βραδιές νομικών συμβουλών, με θέματα που ξέρουμε ότι ενδιαφέρουν πολλές ελληνοσουηδικές οικογένειες. Στις 2 Οκτωβρίου θα μιλήσουμε για κληρονομικό δίκαιο και τι ορίζει ο νόμος, και στις 6 Νοεμβρίου για κηδεμονία παιδιών και λίγο για συνταξιοδοτικά. Τις δύο παρουσιάσεις θα κάνει στα σουηδικά η Γιώτα Νούσση, ενεργή νομικός και πολλά χρόνια μέλος του ΔΣ του Συλλόγου μας.