oktober evenemang – οι εκδηλώσεις του Οκτωβρίου

Goulandris Museum Besök

Lördagen den 19 oktober kl 12 besöker vi det nya Goulandris Muséet i Pangrati (Eratosthenous 13). Museet invigdes nyligen och husar Goulandris-stiftelsens samtida konstsamling. Vasilis och Eliza Goulandris hade en imponerande konstsamling bestående av hundratals verk från världsberömda konstnärer, mestadels inom europeisk modernism, som vi inte ofta har chansen att se i Aten. Byggnaden är i neoklassisk stil, nyligen renoverad och expanderad, och ligger vid det också renoverade Agios Spyridon torget i Pagkrati.

Ingen anmälan behövs, se bara till att vara vid muséets ingång kl 12. De som vill kan följa med till lätt lunch på muséets café efteråt. Inträde är 8 euro, och 6 euro för de över 65 m.fl.

Torsdagsträffarna

Torsdagsträffarna fortsätter! Torsdagen 3/10, 17/10 och 31/10 på Paulusgården kl. 14.30, vi äter lunch och samtalar.

Språkkafe

Fredagen den 18 oktober blir det språkkafe ihop med språkföreningen. Det börjar kl 18:00 på Paulusgården. För studenter i svenska är det bra om man är på en B2 nivå.

Επίσκεψη στο Μουσείο Γουλανδρή

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 12:00 επισκεπτόμαστε το νέο Μουσείο Γουλανδρή στο Παγκράτι (Ερατοσθένους 13). Το Μουσείο εγκαινιάστηκε πρόσφατα και στεγάζει τη συλλογή Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Γουλανδρή.  Ο Βασίλης και η Ελίζα Γουλανδρή είχαν μία από τις σημαντικότερες ιδιωτικές συλλογές μοντέρνας τέχνης διεθνώς, με εκατοντάδες έργα των πιο αντιπροσωπευτικών εκπροσώπων κυρίως του ευρωπαϊκού μοντερνισμού, που δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να δούμε στην Αθήνα. Το κτήριο είναι ανακαινισμένο διατηρητέο της περιόδου του Μεσοπολέμου και βρίσκεται πάνω στην επίσης ανακαινισμένη πλατεία του Αγ. Σπυρίδωνα στο Παγκράτι.

Δεν χρειάζεται δήλωση συμμετοχής, θα συναντηθούμε στην είσοδο του μουσείου στις 12:00. Μετά την επίσκεψη, θα κάτσουμε για φαγητό στο καφέ του μουσείου. Γενική είσοδος 8 ευρώ (μειωμένο 6 ευρώ – φοιτητές, άνεργοι, παιδιά, άτομα άνω των 65).

Συναντήσεις της Πέμπτης

Οι συναντήσεις της Πέμπτης συνεχίζονται! Ελάτε για καλή παρέα και συζήτηση, ευκαιρία για τα μέλη του Συλλόγου να τα πουν από κοντά απολαμβάνοντας σπιτικό φαγητό. Για τον Οκτώβριο συναντιόμαστε στις 3/10, 17/10 και 31/10 στη Σουηδική Εκκλησία στις 14:30. 

Καφέ Σουηδικής Γλώσσας

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου θα γίνει το επόμενο Καφέ Σουηδικής Γλώσσας, στην Σουηδική Εκκλησία στις 18:00. Ευπρόσδεκτοι όσοι θέλουν να εξασκήσουν τη γλώσσα, απαραίτητο επίπεδο Β2 και πάνω.