Utställning i Gamla tobaksfabriken – Έκθεση στο παλιό Καπνεργοστάσιο

En imponerande byggnad från 1930-talet, som först varit statlig tobaksfabrik, sedan getts till Parlamentet, och nu blivit renoverad av konstorganisationen NEON för att bli kulturlokal. Den första utställningen i denna nya lokal heter Πύλη – Portals och visar upp verk utav samtida artister från hela världen. Det är alltså både en spännande byggnad med sin egen rika historia, och en spännande konstutställning att se! Länk: https://neon.org.gr/gr/exhibition/%cf%80%cf%85%ce%bb%ce%b7-portals/

Vi besöker den lördagen 30 oktober kl 12.00. Samlingsplats just utanför ingången, vid Lenorman 218. Metrostationen Sepolia ligger 10 minuters promenad därifrån, och vid hållplatsen Kapnergostasio stannar bussen A13 och trolleyn 12.

Inträde är gratis, men förbokning behövs. Klubben har redan bokat för 10 personer, så var god anmäl dig om du tänker komma, så vi vet om vi blir fler! Mejla helst till svenskgrekiskaklubben@gmail.com

OBS! Pga rådande regler måste alla besökare ha vaccinationsbevis och giltig legitimation med sig, samt bära munskydd/mask. Om man inte är fullt vaccinerad (14 dagar måste ha gått efter sista dosen) kan man istället uppvisa negativt provsvar från högst 48 timmar gammalt rapid-test. Besökare som inte har något av dessa kommer tyvärr att nekas inträde.


Ένα εντυπωσιακό κτίριο του 1930, που πρώτα στέγαζε το δημόσιο καπνεργοστάσιο, μετά δόθηκε στη Βουλή, και τώρα έχει ανακαινιστεί από τον οργανισμό τέχνης ΝΕΟΝ για να γίνει χώρος πολιτισμού. Η πρώτη έκθεση που γίνεται σε αυτόν τον χώρο λέγεται Πύλη – Portals και παρουσιάζει έργα σύγχρονων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Έχουμε λοιπόν έναν συνδυασμό ενός συναρπαστικού κτιρίου με πλούσια ιστορία, και μιας συναρπαστικής έκθεση τέχνης! Μάθετε κι άλλα: https://neon.org.gr/gr/exhibition/%cf%80%cf%85%ce%bb%ce%b7-portals/

Θα το επισκευτούμε το Σάββατο 30 Οκτωβρίου στις 12:00. Σημείο συνάντησης ακριβώς έξω από την είσοδο, στην οδό Λένορμαν 218. Ο σταθμός μετρό Σεπόλια είναι στα 10 λεπτά περπάτημα από εκεί, και από τη στάση Καπνεργοστάσιο περνάνε το λεωφορείο Α13 και το τρόλεϊ 12.

Η είσοδος είναι δωρεάν με προκράτηση. Ο Σύλλογος έχει ήδη κάνει κράτηση για 10 άτομα, οπότε παρακαλούμε να δηλώσεις συμμετοχή αν σκοπεύεις να έρθεις, για να ξέρουμε αν θα είμαστε περισσότεροι! Στείλε μέηλ στο svenskgrekiskaklubben@gmail.com

Σημαντικό! Λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό όλοι οι επισκέπτες πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού και ταυτότητα μαζί τους, και να φοράνε μάσκα. Όσοι δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί πλήρως (πρέπει να έχουν περάσει και 14 ημέρες από την τελευταία δόση) μπορούν να επιδείξουν αρνητικό αποτέλεσμα rapid-test, όχι πάνω από 48 ώρες παλιό. Δυστυχώς θα απαγορεύεται η είσοδος σε όποιον δεν μπορεί να επιδείξει αυτά τα έγγραφα.