Valborgmässoafton i natioalträdgården

Vi firar vårens ankomst söndagen 30 april i nationalträdgården i Syntagma (Ethnikos Kipos) med traditionsenlig sång, vårtal och kubbspel. Vi samlas kl. 11.00 vid soluret, alltså precis vid ingången från Amalias (vid trädgårdens nordvästra sida, strax söder om parlamentsbyggnaden).

Efter sångerna går vi på en guidning i nationalträdgården där en herbalist kommer att berätta om den grekiska floran, vilka plantor som användes medicinskt i det antika Grekland, samt vilka myter som kopplas till alla dessa! Guidningen kommer att hållas på engelska, men vi kan försöka översätta för de som behöver hjälp att förstå. Den börjar och avslutas vid soluret. Det blir en lätt promenad, men det är ändå en bra idé att du har på dig bekväma skor att gå i, samt tar med dig vatten och solskydd om du behöver det.

När det blir dags för mat så går vi till en närbelägen taverna och äter till självkostnad. Om du ska med till tavernan vill vi gärna att du anmäler dig per mejl till svenskgrekiskaklubben@gmail.com senast fredagen 28 april, så vi vet hur många vi ska boka för.

Detta är ett samarrangemang mellan klubben, SWEA och kyrkan.

Vi ses där!


Γιορτάζουμε τον ερχομό της άνοιξης την Κυριακή 30 Απριλίου στον Εθνικό Κήπο στο Σύνταγμα, με παραδοσιακά τραγούδια, ομιλία και το παιχνίδι κουμπ (kubb). Θα μαζευτούμε στις 11:00 στο ηλιακό ρολόι, δηλαδή ακριβώς στην είσοδο από λεωφόρο Αμαλίας (στην βορειοδυτική πλευρά του κήπου, λίγο κάτω από το κτίριο της Βουλής).

Μετά τα τραγούδια θα ακολουθήσουμε μια ξενάγηση στον Εθνικό Κήπο, όπου μια βοτανολόγος θα μας αφηγηθεί για τα φυτά και βότανα της Ελλάδας, πώς τα χρησιμοποιούσαν ιατρικά στην αρχαιότητα, και του μύθους που συνδέονται με αυτά! Η ξενάγηση θα γίνει στα αγγλικά, αλλά μπορούμε να προσπαθήσουμε να μεταφράζουμε για όποιον χρειάζεται βοήθεια. Θα ξεκινήσουμε και θα καταλήξουμε στο ηλιακό ρολόι. Θα είναι απλός περίπατος, αλλά είναι καλή ιδέα να φορέσεις άνετα παπούτσια για περπάτημα, καθώς και να έχεις μαζί σου νερό κι αντιηλιακή προστασία αν τη χρειάζεσαι.

Όταν έρθει η ώρα του φαγητού θα πάμε σε κοντινή ταβέρνα και θα φάμε μαζί (πληρώνουμε ο καθένας τα δικά του). Αν θες να έρθεις στην ταβέρνα θα μας βοηθούσε να δηλώσεις συμμετοχή στέλνοντας e-mail στο svenskgrekiskaklubben@gmail.com το αργότερο την Παρασκευή 28 Απριλίου, για να ξέρουμε για πόσα άτομα να κλείσουμε.

Αυτή η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Σύλλογο, τη SWEA και τη Σουηδική Εκκλησία.

Τα λέμε εκεί!