Vi ställer in årets Kräftskiva

Kära vänner, vi i styrelsen har nära följt pandemins utveckling i Grekland samt studerat all statistik. Eftersom antalet bekräftade nya fall per dag ökar, och den så kallade R0 kvoten likaså, har vi med tungt hjärta bedömt att vi bör ställa in Kräftskivan i år.

Myndigheterna har minskat tillåtna antalet gäster på en sådan bjudning till 50, och räknat tillsammans med andra rekommendationer och våra egna tankar på hur det kunde anordnas på ett säkert sätt (servering utomhus, högst 6 per bord, distanshållande, ingen sång) har vi kommit fram till att vi inte kan garantera gästernas säkerhet och hälsa.

Vi hoppas situationen bättrar sig snart, och att vi kan bjuda in på evenemang (om än kanske organiserade på ett alternativt sätt) vid senare tidpunkt. Tills dess förnyar vi vårt möte med kräftorna till september 2021.


Αγαπητοί φίλοι, στο ΔΣ έχουμε παρακολουθήσει την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και μελετήσει όλες τις στατιστικές. Επειδή ο αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανά ημέρα αυξάνεται, όπως και ο λεγόμενος δείκτης R0, πήραμε με βαριά καρδιά την απόφαση να ακυρώσουμε τη φετινή Γιορτή Καραβίδας.

Οι αρχές έχουν περιορίσει τον επιτρεπόμενο αριθμό καλεσμένων σε 50 άτομα, και συνδυασμένο με άλλες συστάσεις αλλά και τις δικές μας σκέψεις για το πώς η Γιορτή θα μπορούσε να διοργανωθεί με ασφάλεια (εξωτερικός χώρος, ως 6 άτομα ανά τραπέζι, τήρηση αποστάσεων, χωρίς τραγούδια), καταλήξαμε στο ότι δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την υγεία κι ασφάλεια των καλεσμένων.

Ελπίζουμε η κατάσταση να βελτιωθεί σύντομα, και να μπορούμε να καλέσουμε σε εκδηλώσεις (έστω και εναλλακτικού τύπου) κάποια αργότερη στιγμή. Ως τότε ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τις καραβίδες για τον Σεπτέμβριο του 2021.