Valborgmässoafton – Γιορτή Valborg

Lördagen 30 april samlas vi och firar Valborg i parken där Platons Akademi en gång i tiden verkade. Vi träffas kl 11.00 på morgonen. Det blir vårtal av Fredrik Whitling, kyrkans kör är med och ska sjunga (vi får gärna sjunga med), vi kan spela kubb, och vi kan ta en liten rundtur i den vackra parken. Det blir också en mindre guidning och presentation av platsen och dess historia.

Efteråt förflyttar vi oss till den närbelägna tavernan «I Gonia tou Platona», address Tilefanous 45-47, nära korsningen med Platonos 172. Anmäl dig helst om du vill vara med på tavernan, så vi har koll hur många vi blir! Inget inträde krävs, var och en betalar för sig. Skicka mejl till svenskgrekiskaklubben@gmail.com.

Parken har många ingångar men välj gärna den vid slutet av Tilefanousgatan (där tavernan ligger), så är du nära vår samlingspunkt!

  • Närmaste metrostationen är Sepolia, märk dock att det är 15-20 minuter att gå därifrån till parken.
  • Buss 051 från Omonoia stannar vid närbelägna hållplatsen Kratylou, varifrån det är 3-5 minuter.
  • Man kan också ta trolleyn 12 från Zappeio och Omonoia, då heter hållplatsen Kadmou och befinner sig på ca 6 minuters avstånd från parken.
  • Tar du bil eller taxi kan du knappa in tavernans address i din GPS, Tilefanous 45-47, Kolonos, så hamnar du nästintill ingången till parken.

Το Σάββατο 30 Απριλίου μαζευόμαστε και γιορτάζουμε το Valborg στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, όπου κάποτε λειτουργούσε η αρχαία ακαδημία. Θα συναντηθούμε στις 11:00 το πρωί. Θα ακούσουμε ομιλία από τον Φρέντρικ Γουίτλινγκ, θα τραγουδήσει η χορωδία της εκκλησίας (καθώς κι όποιος θέλει να συμμετέχει), θα παίξουμε παιχνίδια και θα κάνουμε μια μικρή βόλτα στο όμορφο πάρκο. Θα έχουμε και μια μικρή ξενάγηση και παρουσίαση του χώρου και της ιστορίας του.

Κατόπιν θα μεταφερθούμε στην κοντινή ταβέρνα «Η γωνιά του Πλάτωνα», στην οδό Τηλεφάνους 45-47, κοντά στη γωνία με Πλάτωνος 172. Θα μας βοηθήσεις αν δηλώσεις συμμετοχή για την ταβέρνα, για να ξέρουμε πόσοι θα είμαστε! Πληρώνουμε ο καθένας ό,τι φάει. Μπορείς να στείλεις e-mail στο svenskgrekiskaklubben@gmail.com.

Το πάρκο έχει πολλές εισόδους, αλλά αν διαλέξεις αυτήν στο τέρμα της οδού Τηλεφάνους (όπου βρίσκεται και η ταβέρνα) θα είσαι κοντά στο σημείο που θα βρισκόμαστε!

  • Πλησιέστερος σταθμός μετρό είναι τα Σεπόλια, αλλά είναι 15-20 λεπτά με τα πόδια μέχρι το πάρκο.
  • Με το λεωφορείο 051 από Ομόνοια κατεβαίνουμε στην στάση Κρατύλου, από όπου θέλουμε 3-5 λεπτά.
  • Μπορούμε να πάρουμε και το τρόλεϊ 12 από Ζάππειο και Ομόνοια, και να αποβιβαστούμε στη στάση Κάδμου, στα περίπυ 6 λεπτά περπάτημα από το πάρκο.
  • Αν πάρεις αυτοκίνητο ή ταξί μπορείς να βάλεις τη διεύθυνση της ταβέρνας στο GPS σου, Τηλεφάνους 45-47, Κολωνός, και θα βρεθείς δίπλα στην είσοδο του πάρκου.